Vaders en dochters

Vaders en dochtersDe band tussen vaders en dochters schijnt altijd een bijzondere te zijn. Net als de band tussen moeders en zonen. Hoewel mijn ouders nooit een verschil maken tussen mijn broer en mij, geloof ik wel dat er altijd een bijzonder band is tussen mij en mijn vader (net als tussen mijn broer en mijn moeder). We lijken op elkaar.

Mijn vader heeft veel levenservaring die hij gevraagd en ongevraagd met ons deelt. Handige lessen die iemand je moet vertellen maar die je niet altijd ter harte neemt. ‘Steef, als het vriest moet je altijd eerst de ruiten rustig laten ontdooien, zet nooit gelijk de ruitenwissers aan’. Nog niet zo lang geleden deed ik het toch. Een stemmetje in mijn achterhoofd zei dat het niet verstandig was, maar ja de luiheid won. De ruitenwisser bleef in een gekke stand vaststaan op de achterruit. Mijn vader kwam er bij toeval achter toen hij even met mijn auto door de wasstraat ging ( ja ja, dat doet hij ook nog voor me :-)). ‘Steef, heb jij de ruitenwisser aan gedaan toen hij nog bevroren was?’ ‘Ja’. Na de opmerking dat ik ook nooit ergens over kan liegen werd het euvel verholpen!

Mijn vader kan alles maken. Ik verzin hoe ik iets hebben wil en hij maakt het. Ideaal! Toen ik het huis uitging wilde ik graag een gereedschapskist en een boormachine. Leek me wel handig en ach, hoe moeilijk kan het nou zijn. Niet nodig volgens mijn vader want hij kon toch gewoon komen als ik een klusje had. Toch wilde ik een gereedschapskist. Het liefst een roze ;-). Na wat aandringen kwam mijn vader aan met een klein kistje. Hij had wat tools uit zijn voorraad verzamelt, het leek hem toch wel handig als ik ook iets in huis had. Niet voor mij om zelf te klussen, maar dan hoefde hij niet steeds iets mee te nemen als hij naar me toe kwam. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik dat kistje alleen zie als hij er is.

Mijn vader kan heel goed koken. Vroeger op onze camping was hij o.a. kok. De kaart was zeer uitgebreid. Als er dan een groep kwam eten kon het zomaar voorkomen dat een gezelschap van 12 personen ook allemaal iets anders bestelde. Stress in de keuken. Jaren later kunnen wij er nog om lachen, zeker als we naar Herman den Blijker kijken die juist altijd zegt: maak een simpele menukaart! Maar enfin, het eten is echt heel lekker. Hij bakt de beste biefstukken, kookt heerlijke kippensoep en maakt de allerlekkerste raznici. Of gewoon hollandse pot. Als hij bij mij of mijn broer iets eet wat hij echt heel lekker vindt (altijd dus), gaat hij het altijd namaken.

Iedereen zegt het vast over zijn of haar eigen vader: die van mijn is de allerliefste! Hij staat altijd voor iedereen klaar. Morgen wordt hij voor de derde keer geopereerd aan zijn schouder. Hopelijk dit keer met het gewenste resultaat, zodat hij eindelijk pijnvrij is. En precies op tijd herstelt voor een hele bijzondere nieuwe fase in zijn leven: die van opa.

Share

7 thoughts on “Vaders en dochters

 1. Steef! Wat een super mooi en lief verhaal weer!! Jij bent trots op je vader (en uiteraard ook op je moeder) maar ooooh wat zijn zij ook trots op jou, dat weet ik zeker!!! Dikke kus voor je vader voor morgen!!

  1. Ja Karin, daar heb je gelijk in. We zijn supertrots op haar en wat genieten we weer van de lieve en vrolijke blogs. Groetjes ook van Ruud

 2. Zéker een leuke vader!!! En hij kent je duidelijk goed genoeg, whoehahahahahaha!!!!! (Dat kistje)

  Wens m veel beterschap en sterkte met t herstel! Hopelijk voorloopt de operatie helemaal goed deze keer!

 3. hihihi die vaders hebben altijd gelijk en nog helderziend ook nog 🙂
  Jullie anekdotes doen mij meer dan glimlachen, jullie zijn een bijzonder Muller-clubje bij elkaar!

  Dikke zoen voor allen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *