Sporten: goed voornemen of nieuwe levensstijl?

SONY DSC

Wat is het eerste resultaat als je op Google ‘Goede voornemens’ intypt? Een advertentie van Basic Fit! Dat sporten in vrijwel alle lijstjes met goede voornemens staat had ik al begrepen, want het is heel erg druk op de sportschool. Deze periode schijnt ongeveer een maand te duren en dan is voor de meeste mensen de lol er al weer af. Voor de sportievelingen die over blijven hoort sporten bij een levensstijl. Maar hoe verander je een goed voornemen in een nieuwe levensstijl?

Amper vier maanden bezig of ik kan me nu al niet meer voorstellen dat ik het sporten niet leuk vind en het dus ook nooit deed. De goede stofjes die vrijkomen, de energie die je ervoor terugkrijgt, de spieren die zichtbaar worden: ik vind het fantastisch! Ik zie het sporten dan ook als onderdeel van een nieuwe levensstijl. Zit jij nog in de fase van twijfel of je door moet gaan? Lees dan mijn tips om het vol te houden.

  1. Kies een sport die bij je past. Ga niet hardlopen als je het niet leuk vindt of surfen als je niet van natte haren houdt. Probeer wat dingen uit en wissel af! Bij Basic Fit kun je virtuele lessen volgen. Lekker laagdrempelig en genoeg keuze.
  2. Zorg voor een stok achter de deur. Dit kan een personal trainer zijn die je op belt als je niet komt maar ook bijvoorbeeld een sportmaatje zijn die op je rekent.
  3. Zie de tijd die je reserveert voor het sporten echt als onderdeel van je dagelijkse (of wekelijkse) routine. Je moet tijd vrijmaken voor het sporten, hiervoor lever je iets anders in. Een uurtje slaap, tv kijken of een afspraak met een vriendin. Kies voor een vast tijdstip.
  4. Maak het leuk. Zorg voor een mooie outfit, lach om jezelf en wees trots op het resultaat!
  5. Beloon jezelf. Stel jezelf een doel en beloon jezelf als je het haalt. Maak de doelen niet te groot maar werk in stapjes.

Verwacht met deze tips geen wonder. Een goed voornemen is niet moeilijk, het volhouden wel. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen. Iedereen heeft moeilijke momenten maar als je dan toch doorzet krijg je er zo’n goed gevoel voor terug! Willen we dat niet allemaal?

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *