Persoonlijke aanpak leidt tot 100 procent conversie

Iedereen noemt mij de Kerstbitch. In oktober begint het al, zodra de save the date voor het Kerstfeest is verstuurd. In mijn enthousiasme ga ik vijf minuten nadat de eerste acceptaties binnenstromen persoonlijk bij iedereen langs. Een high five hier en een knipoog daar. Het doel: zoveel mogelijk collega’s overtuigen om naar het Kerstfeest te komen!

Regelen is mijn werk. Van persaandacht tot drukwerk en van relatie events tot feestjes. Het brengen van de boodschap met overtuiging en enthousiasme is het halve werk om mijn doel te bereiken. En dat doe ik met veel plezier. Iedere willekeurige vraag aan een collega eindig ik vanaf oktober met ‘jij komt toch ook naar het Kerstfeest?’Om nog meer collega’s over de streep te trekken gooi ik de komst van een mystery guest in de strijd. Nu zijn de rollen omgedraaid. Iedereen spreekt mij aan. De meest voorkomende vraag: ‘heb je nog een hint over de mystery guest?’ Steevast gevolgd door de meest voorkomende opmerking: ‘Het is vast Roy Donders of die man met dat gele zwembroekje.’ Het enthousiasme slaat over.

 

Zodra de inschrijvingen binnenstromen neemt ook het enthousiasme toe van iedereen die naar het feest gaat. Mijn persoonlijke promo zit er bijna op. De collega’s die zich nog niet hebben ingeschreven krijgen in de gaten dat het Kerstfeest missen geen optie is. Tenminste niet als je de weken na Kerst mee wilt kunnen praten bij de koffiecorner, tijdens de lunchpauze of op de vrijdagmiddagborrel. Ik krijg mails, collega’s klampen me aan op weg naar de wc, allemaal met hetzelfde verzoek ‘mag ik nog komen?’ Natuurlijk kan dat! Voor iedereen is er plek. En ik kan het niet laten. Iedereen die zich opgeeft spreek ik ook weer persoonlijk aan. Natuurlijk wel weer zo hard dat die ene collega die zich niet opgeeft het ook hoort.

Van Kerstbitch naar Kerstengel

Is bitch de juiste omschrijving? Nee. Kerstengel is een betere verwoording. Collega’s zijn blij met de persoonlijke aandacht, ze willen gevraagd worden. Een glimlach, een high five of cheer bij een toezegging wordt met gejuich ontvangen. Het doel heiligt de middelen, toch?! Mijn doel is in ieder geval bereikt…. Bijna 400 aanmeldingen! Dat belooft veel goeds voor het feest zelf….

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *