Van niets afvallen in 9 maanden naar -6 kilo in 3 weken

Na ruim 18 maanden intensief sporten en op mijn voeding letten is het tijd voor een update. De foto laat een heel groot verschil zien, de teller staat inmiddels op -37 kilo! En daar ben ik enorm trots op. Een periode van pieken en hele diepe dalen. Veel afvallen in het eerste jaar en vervolgens ruim negen maanden geen verschil zien op de weegschaal terwijl je niets hebt aangepast in je levensstijl. Ik ging op zoek naar de oplossing en met goed resultaat. De laatste drie weken vlogen de kilo’s er weer af. Dus ja, tijd voor een update!

Volg je gevoel en blijf zoeken naar de juiste oplossing
Wanhoop, woede, verdriet, frustratie: de emoties die de afgelopen maanden beschrijven. Goedbedoelde oppeppers als ‘het is niet gek om even stil te staan’ tot ‘je zit gewoon even op een plateau’ geloofde ik de eerste drie/vier maanden nog. Dat stress van invloed kon zijn kon ik ook nog geloven maar toen ik inmiddels weer een paar maanden verder was zonder verschil, was voor het voor mij klaar. Ik wilde verder en de oorzaak aanpakken. De huisarts weet het aan stress en gaf me het nummer van een psycholoog: ‘jij hebt gewoon een burn out’. Ok, ik was misschien een beetje overwerkt maar een burn out was het zeker niet (Ik durf nu wel te beweren dat ik mezelf zo goed ken en weet als het echt mis is). Dus ik zocht verder.

Fit met Iris
Ik kwam  terecht bij Fit met Iris. Een diëtiste die ik volgde via Instagram. Naast voedingsadvies kun je via haar ook je bloed onderzoeken. Tijdens het eerste gesprek namen we mijn eetpatroon door. Daar was niets mis mee, dus ik kreeg alleen wat tips en ze nam bloed af. Een paar weken later volgde de uitslag. Ik bleek veel tekorten te hebben (oa B12 & Magnesium), de ziekte van Lyme, het stresshormoon in mijn bloed was veels te hoog en ik moest per direct een aantal voedingsmiddelen stoppen. Naast een aanbeveling voor het innemen van verschillende medicatie mocht ik geen gluten, geen lactose, geen soja en geen varkensvlees. Zit dat niet overal in was mijn eerste gedachte? Nou ja, niet in groenten. En niet in fruit. Ik ging op zoek naar wat ik nou wel en niet mocht eten. Een hele zoektocht kan ik je vertellen, maar toen ik al na de eerste week 2 kilo kwijt was werd ik heel enthousiast. Inmiddels zijn we drie weken verder en ben ik 6 kilo kwijt wat het totaal verloren kilo’s nu al op – 37 brengt!

Fit met Steef: van motivatie naar inspiratie
Als motivatie voor mezelf begon ik een nieuw instagram account: FitmetSteef. Ik deel wat ik eet, zorg dat het er goed uit ziet. Superleuk, maar nog veel leuker: ik merk dat ik anderen inspireer en motiveer! Ik krijg veel vragen over wat ik eet en verzoekjes om recepten te delen. En de meest gestelde vraag: hoe ben jij 37 kilo verloren?! Voor mij aanleiding om het bloggen weer op te pakken.

-37 kilo: het geheim
Het geheim is heel simpel. Minder kcal eten dan je verbrand. Gezond eten en veel bewegen dus. OK, dit is heel kort door de bocht maar zo is het wel. Ik heb genoeg te delen, maar waar hebben jullie behoefte aan? Recepten? Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Mijn weekmenu? Hoe ik weet wat ik precies binnenkrijg aan kcal? Laat het mij weten in de comments en ik ga er de komende tijd mee aan de slag.

De status nu? Over een paar weken laat ik opnieuw mijn bloed testen. Heel langzaam krijg ik meer energie en iedere week verlies ik weer kilo’s. Dus ik ben enorm blij!

Share

7 thoughts on “Van niets afvallen in 9 maanden naar -6 kilo in 3 weken

  1. Wat een doorzettingsvermogen heb jij! Bewonderenswaardig, ik neem mijn petje voor je af! En wat zie jij er goed uit, in een woord geweldig!

    1. Ja veel beter. Veel meer energie. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar dit is zo’n verschil met hoe het al heel lang was. Eerlijk gezegd vind ik dat ook veel belangrijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *