Koken met Van Boven

Koken met van Boven

‘Ken je dat programma al: Koken met Van Boven?’ Is iedere dag om 19.30 uur op TV, echt iets voor jou.’ Ik kende het niet en realiseerde me ook niet direct dat het om Yvette van Boven ging. Maar toen twee mensen het afzonderlijk van elkaar tegen mij zeiden, ging ik kijken. Yvette! Zij van de Home Made kookboeken. Ik was gelijk verkocht. WAT IS ZIJ LEUK!!!

In iedere uitzending gaat Yvette op pad, samen met hond Marie, om ingrediënten op te halen. Dit doet ze bij de boer, bij de imker, vissers of de tuinder. Met de biologische ingrediënten maakt ze vervolgens 3 recepten. Tijdens de bereiding geeft ze hele handige tips. Zo kun je van overgebleven verse kruiden heel eenvoudig oliekruidenblokjes maken. Je snijdt de kruiden heel fijn en vult een ijsklontjesvormpje voor 3/4 met de kruiden. vervolgens vul je de vorm met olie. Plastic folie erop en in de vriezer. Na een paar uur kun je de blokjes verwijderen en in een diepvrieszakje bewaren. Handig voor sausjes, soepen, stoofpotten etc.

Het zijn niet alleen de recepten die fijn zijn, maar het is Yvette die het fantastisch brengt. Als zij het voordoet lijkt het gemakkelijk (daar gaat het vast mis), en ze is gewoon zo leuk. Ze geeft sjeu aan programma. Ze proeft, praat en is blij. Ook al kun je het zelf niet proeven, door naar haar te kijken weet je dat het eten smakelijk is. Samen met Marie fietst ze door het platteland en plukt kruiden, bessen en fruit die ze gebruikt voor de heerlijkste maaltijden. Ik was al fan van haar kookboeken, maar nu met dit programma ben ik helemaal om. De homemade granola staat in de oven en er staat een weckpot klaar om bloemkool in te wecken.

Helaas ging het om een serie van 10 afleveringen, maar je kunt alles terugkijken via Uitzending gemist. YVETTE WANNEER KOM JE TERUG?

Share

One thought on “Koken met Van Boven

  1. Helemaal met je eens een geweldig leuke presentatie en een heel leuk programma, kijk iedere dag!
    Samen met Marie mag ze van mij terug komen met een nieuwe serie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *