(Koffie) Leut op Vlieland

Leut Vlieland

Er is veel waar ik heel blij van word. In mijn top tien staat Vlieland met stip op nummer 1, Latte Macchiato volgt iets verder in de lijst. Op de tweede dag van mijn
vakantie op Vlieland heb ik koffiebar Leut ontdekt. De combinatie van een fijne koffiebar en Vlieland: mijn vakantie kan niet meer stuk! Het belangrijkste voor een goede koffiebar is de koffie. En dat hebben ze bij Leut. Daarnaast heerst er een hele fijne sfeer en hebben ze een goeie kaart! Genoeg redenen om Leut vaak een bezoekje te brengen.

Vlieland leutBij ieder bezoek kies ik voor mijn favoriet Latte Macchiato. Afhankelijk van het tijdstip met een enkel of dubbelshot espresso. De koffiebonen zijn van Dutch Beans. Ik ben geen echte kenner dus ik ga altijd af op mijn smaak. Deze koffie is heerlijk!

Cranberry cheesecake, bananenbrood of de warme appelbol
De kaart staat vol met zelfgemaakte zoetigheden, gezonde sapjes, broodjes, yoghurtspecials enz. Alles vers, gezond en biologisch. Omdat ik hier twee weken ben heb ik genoeg tijd om alles uit te proberen. En geloof me, als je er zit krijg je trek! Ik kies meestal voor een plekje op de bank. Vooral omdat je de keuken in kunt kijken waar de eigenaresse zelf de lekkerste baksels maakt. Zo is de warme appelbol favoriet bij veel klanten. De meest gehoorde vraag die ik tijdens mijn bezoekjes hoorde was ‘heb je warme appelbollen’? Je begrijpt, die moest ik proberen! Een hele hap maar echt heerlijk en (niet onbelangrijk) niet te zoet.

Naast koffie, een ‘ vandaag wordt een topdag’ ontbijtje (Griekse yoghurt met muesli en fruit), thee met verse gember en citroen probeerde ik ook een vers gemaakt sapje uit. Robijnrood: bietensap met appel en gember. LEKKER! Het enige wat nog ontbrak was de lunch. Moeilijk kiezen tussen een broodje met Vielandse kaas, pulled pork of een warme wrap met geitenkaas. Ik koosVlieland Leut uiteindelijk voor de Bagnat met Praam ham. Een verse witte bol met bieslookroomkaas, sla en een eerlijke ham, die op Parma ham wijze is gedroogd, van boerderij de Kempenaer uit Echtenerbrug). Een goede keuze!


Op naar Leut, koffie & logies

Ben je een keer in Vlieland, dan mag je Leut (Dorpsstraat, naast eetcafé de Lutine) niet overslaan! Ga vooral ook binnenkijken, want naast verstand van koffie en zelfgemaakte baksels laat de eigenaresse zien dat ze ook verstand heeft van inrichting. Hip, knus en gezelligheid. Wat een fijne energie! En goed nieuws: binnenkort kun je er ook logeren. Er is nog geen website nog maar op Facebook kun je Leut al volgen.

 

Share

3 thoughts on “(Koffie) Leut op Vlieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *