Ik ga op reis en neem mee….

Koffer inpakken
Yes, nog even en dan zit ik in het vliegtuig naar Londen! Drie dagen, twee nachten en een concert van Guus Meeuwis in de Royal Albert Hall. We mogen alleen handbagage meenemen. Zou op zich moeten lukken, alleen wel met een kleine uitdaging. Guus heeft gevraagd of iedereen feestelijk gekleed wil komen. Dat is toch een extra outfit inclusief schoenen. Inpakken is voor mij altijd een uitdaging maar met een paar handigheidjes, is mijn koffer voor Londen helemaal check! Binnen de kilo’s, overzichtelijk en genoeg ruimte om nog wat te shoppen :-).

Tips voor het inpakken

  • Bij Ikea heb ik een setje ‘pakzakken’ gekocht. IDEAAL. Geen chaos in je koffer. Ik heb mijn boven- en onderkleding in aparte tassen opgeborgen.
  • Maak gebruik van toiletartikelen in mini formaat. Zeker als je alleen handbagage meeneemt, dan mag je maar een beperkte hoeveelheid vloeistof meenemen (in een doorzichtige toilettas). Ik bewaar altijd alle monstertjes die ik krijg, bijvoorbeeld uit tijdschriften en bij Douglas. Scheelt ook weer ruimte op de terugweg!
  • Rol je kleding op. Het scheelt niet alleen in ruimte, maar al je bovenkleding komt ook kreukvrij aan op de plaats van bestemming.
  • Denk bij alles wat je inpakt: Heb ik dit echt nodig? Ga ik dit echt dragen? Wees streng voor jezelf, scheelt ook weer een extra wasje bij thuiskomst.
  • Maak een paar dagen van tevoren een lijstje met wat je mee wilt nemen. Zo vergeet je niets.
  • Check het weerbericht. Ik werk altijd met laagjes kleding waarbij ik kan combineren met meerdere outfits.
  • Last but not least: Vergeet niet je paspoort mee te nemen!

Ik heb alles bij me, 7 kilo schoon aan de haak! Jullie nog een gouden tip die zeker in dit lijstje thuishoort?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *