Ik ben Loïs en ik drink niet meer

BoekrecensieLoïs Bisschop beseft op 28-jarige leeftijd dat ze een alcoholprobleem heeft en besluit op eigen kracht af te kicken. Ze stuit op onbegrip in haar omgeving en iedereen denkt dat het wel meevalt. Het is toch altijd gezellig als je drinkt? Wie heeft er nou niet een keer een black-out gehad door de drank? op de spoedeisende hulp belanden kan de beste overkomen, toch? Niemand ziet in dat het veel erger met Loïs is gesteld en dat ze minimaal twee flessen wijn per dag drinkt. 

In ‘Ik ben Loïs en ik drink niet meer’ beschrijft zij haar afkickproces en een aantal anekdotes uit de tijd van haar alcoholverslaving. Het resultaat is een pijnlijk, confronterend en tegelijkertijd hilarisch verhaal over het leven met een alcoholverslaving. Aldus de uitgeverij van het boek.

Mijn recensie over het boek
In diverse bladen en media is er aandacht besteed aan het boek. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, benieuwd naar het hele verhaal. Het boek leest super gemakkelijk, ik had het dan ook binnen een paar dagen uit. Het verhaal viel mij een beetje tegen. Het beschrijft het proces, maar ik verwacht bij zo’n ervaring meer diepgang. Ik ben niet geraakt, ondanks dat het best een pittig onderwerp is. En dat vind ik jammer, zeker bij een waargebeurd verhaal.

Zelf nieuwsgierig naar het boek? Ik heb het in mijn bezit, dus je mag het lenen.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *