Het geheim van mijn wonderdieet

transformatie

“Steef kun je mij wat tips geven over dat wonderdieet van jou?” Wonderdieet? “Ja, het gaat jou zo gemakkelijk af, dat wil ik ook wel.” Nou vooruit, die tips voor mijn ‘wonderdieet’ wil ik wel delen. Voor iedereen die het wil horen en die ook wat kilootjes kwijt wil, dit is het geheim:

DISCIPLINE, DOORZETTINGSVERMOGEN & WILSKRACHT

Misschien een teleurstelling, maar voor afvallen bestaat er geen wondermiddel. Het is keihard werken! Bij iedere vrijdagmiddagborrel, verjaardag of andere gezelligheidsbijeenkomst kies ik voor een spa rood. De bitterballen en kaasvingers laat ik aan me voorbij gaan en in plaats daarvan stort ik me op de cherrytomaatjes en komkommerschijfjes. Vier tot vijf keer per week gaat mijn wekker om 6 uur zodat ik voor mijn werk kan trainen met mijn personal trainer of in de sportschool volgens het schema van Personal Body Plan (PBP). Alles wat ik in mijn mond stop wordt eerst, tot op de gram nauwkeurig, ingevoerd in de PBP app. Zo weet ik precies hoeveel ik nog mag eten. En MOET eten. Het is namelijk de kunst om de juiste hoeveelheid kcal te eten onderverdeeld in weer de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels (voorbereiding en vooruit denken is hierbij de sleutel tot succes). Bij iedere nieuwe oefening, bij ieder nieuw schema en iedere keer als de gewichten die ik gebruik toenemen ben ik verzekerd van een flinke dosis spierpijn. Zin of geen zin, een trainingssessie overslaan of afzeggen is geen optie.

Dan is er nog het zichtbare resultaat op de weegschaal, of het uitblijven daarvan. Ook al doe ik zo mijn best met sporten (8 tot 10 uur in de week) en let ik nog zo goed op mijn eten, er zijn weken dat er geen verschil te zien is op de weegschaal. En dan is het dus de kunst om toch door te gaan. Ontzeg ik mezelf alles? Nee, niets. Ik mag alles maar ik doe het niet. Ik kies voor de allerlekkerste calorierijke snacks of een alcoholisch drankje in het allerbeste gezelschap. Maar niet iedere dag of iedere week. Gewoon af en toe.

Het is keihard werken en afzien, maar je krijgt er zoveel voor terug! Het resultaat? Min 31 kilo! En nog belangrijker: ik voel me fit en energiek. “Wanneer ben je klaar” wordt mij de laatste tijd veel gevraagd. Ik zie het als een verandering van levensstijl waar ik inmiddels heel veel lol in heb. Dus wat mij betreft nooit. En klaar met afvallen? Laten we zeggen dat ik nog even door wil, maar ik ben over de helft als het gaat om de kilo’s :-).

Share

9 thoughts on “Het geheim van mijn wonderdieet

  1. Steef, de een traint voor de Olympische Spelen en de ander doet een “Wonderdieet”, allemaal met een persoonlijk doel. Voor jou geen pilsje na weer een succes maar doorgaan …..en je bent over de helft.
    Wat het doel ook is, voor ons ben je al Olympisch Kampioen.

  2. Lieve Steef. Heel veel respect voor je discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht. Menigeen die het niet zou volhouden! Jij wel! Je gaat gewoon door, karakter hoor! Diepe buiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *