Help it’s my birthday

35Help, vandaag word ik 35! Helemaal niet oud, maar toch ben ik al een paar dagen nerveus. Hetzelfde gevoel wat ik had toen ik 30 werd. Net alsof het een soort mijlpaal is. Een moment om na te denken waar je staat, wat je hebt bereikt en waar je naar toe wilt. En natuurlijk denk ik ook aan wat ik niet heb, dat lijkt me menselijk. Tijd voor een terugblik en een aantal voorzichtige uitspraken voor het komende jaar.

In 2009 schreef mijn moeder een boek over de familie. Een supermooi naslagwerk waarin ieder lid van de familie een eigen hoofdstuk kreeg. Ik ook. Naast een verhaal over mijn leven tot dusver, mocht ik ook wat uitspraken doen over hoe ik mezelf zou zien over 25 jaar. Ok, het is pas 6 jaar later… maar toch leuk om alvast te kijken hoe ver ik ben.

 • Voor mij geen huisje, boompje, beestje. Ik leef zoals het leven op mijn pas komt maar waarbij ik zelf de weg kies die ik wil gaan. Hierbij speelt mijn gevoel een belangrijke rol. Zaken die op mijn pad komen, waar ik geen invloed op heb onder ga ik op de best mogelijke manier.
  Met een beetje trots kan ik zeggen dan ik nog steeds op dezelfde manier in het leven sta. De afgelopen jaren heb ik wat moeilijke momenten gekend, maar alles is goedgekomen. Ik leef op mijn gevoel, en dat voelt ongelooflijk fijn!
 • Ik werk 28 tot 32 uur per week en ik beoefen met veel passie mijn huidige beroep waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.
  Ik werk inmiddels 5,5 jaar bij hetzelfde bedrijf. Met veel plezier, waarbij er zeker veel ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. En sinds 2 maanden officieel 32 uur per week. Een fantastisch cadeau voor mezelf. Iedere maandag geniet ik van de extra vrije tijd. Dankzij mijn werk heb ik ontdekt dat ik schrijven ongelooflijk fijn vind om te doen, ik kreeg een blog van collega’s en van het organiseren van een event gaat mijn hart sneller kloppen. Hoe groter, hoe beter :-). Er is ruimte voor persoonlijke groei en waardering. En dat voelt fijn.
 • Naast mijn werk kan ik nog steeds mijn ei kwijt in mijn hobby’s. Ik ga veel op pad en fotografeer graag.
  Het aantal hobby’s is explosief gestegen :-). Hoe meer ik met mijn handen bezig ben hoe beter. Schrijven, fotograferen en creabea uitspattingen zijn (nog steeds) favoriet.
 • Heb ik kinderen? Ik neig nu naar nee. Niet van mezelf, er is zeker ruimte voor pleegkinderen die liefde nodig hebben en niet meer thuis kunnen wonen.
  Het voelt goed… (nog steeds) geen rammelende eierstokken. Het voelt soms ook raar omdat er de afgelopen jaren heel veel baby’s zijn geboren in mijn omgeving. Vriendinnen die zwanger zijn, moet ik daar niet iets bij voelen? Begrijp me niet verkeerd, ik kan niet blijer worden van zo’n lekkere mollige baby op schoot en vriendinnen die foto’s sturen naar ‘tante Steef’. Maar ik voel het zelf gewoon niet. Zijn het de omstandigheden of blijft het uit? Ik wil zeker iets betekenen voor kinderen. Hoe? Dat kan ik mooi de komende jaren vorm geven.

10435100_10152423140391969_5436885437521775373_nOp naar de 40
Ik geloof dat dingen vanzelf op je pad komen. Toch heb ik een aantal (voorzichtige) dromen waar ik naar toe wil werken. Schrijven vind ik zo ontzettend leuk om te doen. Het geeft me rust en ontspanning en enorm veel plezier. Ik blijf dagelijks een blog schrijven en ga proberen om hier meer bekendheid aan te geven. Niet om geld mee te verdienen, maar gewoon omdat ik het zo leuk vind. En wie weet… komt er toch een boek. Ik heb al een idee in mijn hoofd.
Ik blijf alert op mijn gevoel. Die constante somberheid wil ik niet meer, daarom ga ik er alles aan doen om ervoor te waken dat de depressie nooit meer terugkomt. Minimaal twee keer per jaar naar Vlieland om even pas op de plaats te maken helpt.
Mijn gevoel zegt dat ik ook iets heel anders ga doen qua werk dan wat ik nu doe. Ik wil mezelf kunnen redden, maar erg ambitieus ben ik niet. Misschien iets voor mezelf? Organiseren, mensen en adviseren staan in ieder geval centraal bij alles wat ik op carrière gebied ga doen. Schrijven speelt ook hier een belangrijke rol. En tja… spiritualiteit vind ik super interessant, dus dat komt ook zeker terug.
Ik wil de komende jaren ook meer vormgeven aan mijn wens ‘iets doen voor anderen’. Waarschijnlijk staan kinderen hierin centraal.

JarigConclusie: Ik ben super gelukkig en tevreden
Als ik teruglees wat ik geschreven heb en (komt ie weer) naar mijn gevoel luister, ben ik onwijs gelukkig en tevreden. Zo fijn om dat te kunnen zeggen! Zoveel lieve mensen om me heen, een fijn huis, leuke baan. Geen twijfels, sombere gedachten of angsten. Nieuwsgierig naar wat er allemaal gaat komen. Op naar 2020. Maar eerst vrijdag een feestje. Het is tijd om mijn verjaardag te vieren, voor het eerst in drie jaar tijd. Ik heb er zin in!

Celebrate good times, come on
Celebrate good times, come on Let’s celebrate!
Let’s all celebrate and have a good time
Celebration
We gonna celebrate and have a good time

Share

5 thoughts on “Help it’s my birthday

 1. mooi geschreven Steef!geniet van je mijlpaal en van harte gefeliciteerd met je verjaardag!:)
  liefs uit Turkije van Murat, Judith en Kaya!

 2. Hi Steef,
  Mooi verhaal, leuk om jouw mijlpalen van een paar jaar geleden te lezen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en onwijs jammer dat ik er niet bij kan zijn om het te vieren maar ik zal aan je denken :)! Geniet ervan, dit feestje heb jij dubbel en dwars verdiend!
  Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *