Help, ik sport! Yes, ik val af!

sporten

Je hebt sportliefhebbers en je hebt antisporters. Ik behoor duidelijk tot de laatste groep! Je hebt mensen die alles kunnen eten zonder aan te komen en je hebt mensen die van kijken naar eten al aankomen. Ook hier behoor ik duidelijk tot de laatste groep:-(! Niet sporten en alles eten en drinken heeft er mede voor gezorgd dat ik de afgelopen jaren flink ben aangekomen. Ik ben nooit een van de slankste geweest, maar in september bereikte ik het dieptepunt als het aankomt op gewicht en fitheid. En dat terwijl ik er ooit voor gekozen heb om geen medicijnen te slikken tegen een depressie omdat je er zoveel van aan kunt komen. Mijn conclusie: aankomen doe ik toch als ik slecht in mijn vel zit. Tijd voor actie.

Een personal trainer
Na wat googelen kwam ik Boost Personal Training tegen. Voor ik het wist had ik mijn eerste sessie. Vol goede moed stond ik om 9 uur voor de deur bij Kim. Na 5 minuten wist ik het al: Wat een ellende dat sporten. Ik dacht echt dat het nooit meer goed zou komen. Het kostte me ruim een uur om weer thuis te komen (5 km fietsen). Toch voelde ik me energiek! Gelukkig maar want volgens het schema ‘moest’  ik twee keer in de week met Kim trainen. Het liefst buiten. In het park waar je dus publiekelijk traint. HELP! Terwijl jij ligt te puffen op een matje of in looppas een heuveltje op rent is er publiek. Maar dat vergeet je snel. Een uur gaat snel voorbij en zoals altijd en overal is iedereen, ook in het park, alleen maar met zichzelf bezig. Mijn conditie verbetert en ik krijg lol in het sporten. En omdat ik zo hard werk tijdens het sporten voel ik de dringende behoefte om heel gezond te eten. Hoezee!

De klagende sporter
Toch is het niet alleen maar rozegeur en maneschijn. Mijn lijf doet constant zeer. Bukken, een verkeerde beweging, van de stoel afkomen: ik voel mijn spieren. En tijdens het sporten met Kim merk ik dat best vaak klaag. Ik heb duidelijk een voorkeur en een afkeur voor bepaalde oefeningen. Jammer genoeg liggen Kim en ik niet op één lijn. Kim’s favorieten leveren bij mij de grootste klaagzang op. Burpies? ALWEER?! IK wil niet, ik wil niet, ik wil niet. Ok, ik ga ervoor. Maar bij de laatste kan ik bijna niet overeind komen. En dit is pas de beginners versie. (OMG wat staat me nog te wachten). Ik ben dus duidelijk van het type: de klagende sporter.

Gezond eten met af en toe een ongezonde uitspatting
De dieetwereld kent voor mij geen geheimen. Montignac, het soepdieet, Atkins, South Beach, Streep je slank, Cambridge, Weight Watchers, Low Carb: you name it, I did it. Niet zonder resultaat, helaas wel zonder blijvend resultaat. Ik ga nu echt voor een nieuwe levensstijl. Gezond eten, veel sporten en af en toe een fijne uitspatting. Alles binnen de perken. Ik weet wat goed is en wat niet. Dus ik doe alles op gevoel. Eén keer per week boodschappen, een weekmenu, niet teveel carbs (en alleen gezonde) etc. En het werkt! Ik val af en dat terwijl ik gewoon lekker eet, geen honger heb en soms een uitspatting heb. Een middagje gin tonics drinken op het terras mag. Maar wel zonder hapjes (buiten de komkommer in het glas natuurlijk). Een wijntje als ik uit eten ga, maar geen toetje. Ik mag alles maar nu wil ik het  niet.

Het resultaat
Na 6 weken is het weer tijd voor een wegmoment. Spannend en toch ook niet. Ik sta nog iets te vaak zelf op de weegschaal (ook al mag het niet van Kim). Het resultaat: min 8 kilo! Daarnaast voel ik me veel fitter! Ik krijg nu al complimenten, zelfs de fyshio valt het op dat ik ben afgevallen en soepeler van de bank kom (best gênant eigenlijk). Eén ding is zeker. De combi sport en gezond eten is noodzakelijk. En de combi sport en Kim is ook noodzakelijk. Anders gaat het mis! Dankzij Kim mis ik geen afspraak, krijg ik er lol in en raak is steeds gemotiveerder. Dus dank Kim :-). ‘Steef, denk jij dat je iedere keer een kilo verliest als je het woord personal trainer zegt’ was de vraag van een collega. Nee, lieve mensen maar ik krijg er duidelijk lol in en dus praat ik er graag over!

Het ultieme doel
De mensen in mijn omgeving weten het wel: ik ga geen uitdaging uit de weg en kies soms voor een wat extreme uitdaging. Mijn nieuwe doel? Een 1/8e triatlon in september 2016! 500 meter zwemmen, 24 km fietsen en 5 km hardlopen. Mooi om naar toe te trainen. Samen met Kim. De eerste stappen zijn gezet. Ik loop hard. Wat is dat een verschrikking. Kim voelt gelukkig al aan dat ik niet zo snel ‘alleen’ ga lopen en neemt het mee in de trainingen. Ze probeert me af te leiden met verhalen. En dat helpt. Maar enfin, naast de triatlon is mijn doel om af te vallen (zodat ik er in een strak pakje niet belachelijk uit zie in september) en vooral om me een stuk fitter te voelen (dus niet meer hijgend bovenaan een trap). Op naar september. De eerste tussenstap? 5 km lopen/rennen zonder stoppen.

Dank voor al jullie support. De motiverende woorden, de tips, de lieve reacties. Blijf ermee doorgaan. Dat motiveert me enorm!!!

Share

14 thoughts on “Help, ik sport! Yes, ik val af!

  1. Wow steef, 8 kilo! ! Wat goed! ! Ben zeker heel trots op je! Ik doe het je echt niet na, word al moe als ik eraan denk 🙁 ook een anti sporter ben ik bang voor. Maar jij: GA ZO DOOR!!!

  2. Cool verhaal! Vet hoe je je met zelfspot en kwetsbaarheid doorheen aan het vechten bent! Wat een heldin! Succes en blijf er over bloggen, posten en delen! I love it! GoGoGo!

  3. Heel goed Steef, heb echt zitten schateren om je verhaal. Af en toe krijg ik medelijden met Kim moet ik zeggen maar Kim heeft wel een heel goede invloed op je gekregen.Ben supertrots op je en zal zeker present zijn tijdens de triatlon in september om je aan te moedigen in je “strakke” pak.

  4. Wat ontzettend goed Steef! 8 kilo, petje af wat een kanjer ben je! Ben apetrots op je. Op Zaterdag- en maandagmorgen denk ik altijd aan je als je aan het sporten bent. .

  5. Echt super goed steef!!!! Petje af hoor, 8 kilo in zo’n korte tijd. En leuk dat je er ook (een beetje) lol in krijgt. Ik weet zeker dat je je doel haalt, jij kunt dat!!! Je kan trots zijn op jezelf. En voor het fiets-onderdeel van je 1/8e triatlon train ik graag een keer mee.

  6. Hoi steef, super dat je al zoveel bent afgevallen. Ik heb vandaag je vader gesproken en hij is
    super trots op je.
    Hou vol meid, je vader houdt mij op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *