Happy Saturday

Zaterdag in augustus

Vandaag is het happy Saturday! Tenminste voor mij wel. En dat was even geleden. De afgelopen weken was ik druk. Ik heb een hekel aan dat woord en alles wat het met zich mee brengt. En niet voor niets. Door drukte vergeet ik alles wat ik niet zou moeten vergeten: Mijn sociale leven, bloggen (toch inmiddels één van mijn favoriete bezigheden), leuke dingen doen, opruimen, goed slapen en ‘gewoon’  blij zijn. In zulke weken breng ik de dagen die ik niet werk door in huis. Op de bank of in bed. Niet echt handig en niet bevordelijk voor een goed humeur, maar gelukkig kan ik het inmiddels vaststellen. Tijd voor actie.

Met een goed gevoel het weekend in (check) en een lijstje met leuke dingen die ik wil doen. Zonder afspraken maar wel met de intentie om daadwerkelijk iets te doen in plaats van alleen maar in huis zijn. Het goede gevoel begon gisteren al, toen ik langs het water fietste op weg naar een verjaardag en de zon weg zag zakken achter het water. Diezelfde zon kwam vanmorgen al vroeg de slaapkamer in. Tijd voor een echte ouderwetse zaterdag, op naar de stad. Ik begon bij de Apple winkel. Mijn MacBook reageerde nergens meer op. Toen ik in de winkel kwam en het probleem wilde laten zien was het verdwenen. Met een licht gevoel van schaamte verliet ik de winkel op weg naar puntje II. Cadeautjes kopen voor alle jarigen. Ik kocht ook een beetje luxe voor mezelf: een geurkaars van Rituals.

Bij een van mijn favoriete horecazaken in Utrecht, Barbeton, dronk ik een Latte Macchiato met extra shot espresso en sojamelk & een Chai Latte. De jongen bij de kassa vertelde me later dat ik ipv een Latte Macchiato met extra shot espresso ook een gewone Latte kan bestellen :-). Toch handig zulke tips, hoewel deze bestelling natuurlijk wel veel lekkerder klinkt dan een Latte nietwaar?

Na de koffie ging ik naar Dille & Kamille. Geïnspireerd door Yvette van Boven (van de kookboeken en het programma Koken met van Boven), heb ik zin om weer te gaan bakken, koken, groenten inmaken, etc. Mijn cakevorm is laatst gesneuveld door een misbaksel, dus tijd voor een nieuwe. Daar bleef het niet bij, maar alles spullen kan ik echt gebruiken. Of maak ik mezelf dat wijs omdat ik de wijze lessen van opruimgoeroe Marie Kondo even links liet liggen? Enfin, ik kan dus alles goed gebruiken. Bovendien heb je nooit teveel kook- en bakspullen.

Met een krat vol boodschappen en cadeautjes ben ik vervolgens bij de bloemenmarkt op het Janskerkhof langs geweest. Dat was echt veels te lang geleden. Wat een heerlijkheid! Het is de tijd van zonnebloemen en dahlia’s. Dus die kocht ik. Thuis aangekomen lag er een pakketje in de brievenbus. TKEES slippers! Gewonnen bij de Linda Foundation.

Nu is het nog geen 14.00 uur. Ik heb nog 2,5 dag weekend! De plannen voor de rest van het weekend: boodschappen doen, de keuken opruimen (plaats maken voor nieuwe spullen), bakken, bloggen, genieten van de zon, mijn boekenkast opnieuw inrichten en naar het Centraal Museum. En maandag sluit ik af met Yin Yoga bij Krista.

Wat is het toch fijn dat de Happy Saturday weer terug is! En nu laat ik hem niet zo snel meer gaan: Op naar meer van dit soort fijne dagen en weekenden.

 

Share

3 thoughts on “Happy Saturday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *