Happy Hairday

foto haar I

 

Niets lekkerder dan fris gewassen haar. Het liefst iedere dag. Tenminste zo dacht ik er tot voor kort over. Ik wist wel dat het niet supergoed is voor je haar om het elke dag te wassen. Het wordt droger, de kleur loop veel sneller terug en bovendien kun je niet net gewassen haar veel beter stylen. Ok, deze redenen hielpen mij niet gelijk over de drempel. Wat dan wel? Ik laat mijn haar langer groeien. En omdat ik veel haar heb duurt het best lang voordat ik het in model heb geföhnd. Hoe fijn zou dat zijn: opstaan, douchen en dan niet je haar wassen. Dat scheelt bij mij toch al gauw 10 a 15 minuten. Ja, dat was een argument waar ik iets mee kon.

Stoppen met dagfoto haar IIelijks je haar wassen gaat niet zomaar. De eerste dag niet wassen is niet fijn. Je haar voelt vettig aan en dat voelt niet fris. Toch ging ik door. Van 1x per dag, naar 1x per 2 dagen, naar 1x per 3 dagen. Inmiddels is het 5 (!) dagen geleden dat ik mijn haar niet heb gewassen! Het voelt niet vies en eigenlijk zie je er niets van. Om niet alleen af te gaan op mijn eigen oordeel vroeg ik het aan een paar collega’s. Die bevestigde mijn gevoel. Op de foto links heb ik mijn haar 3 dagen niet gewassen. Zie jij het?

Een echt streven heb ik niet. Ik kijk wat goed voelt. Nu is dat 2 x wassen in de week en wie weet wordt dat wel minder. De dagen dat ik wel mijn haar was neem ik de tijd om het goed in model te föhnen. Ik begin met de gewone föhn en eindig met mijn nieuwe Babyliss Pro haarborstelföhn. Een glanzende coupe gegarandeerd.

Wil jij het ook proberen?
* Zet door. Begin in het weekend of in de vakantie. En gebruik een douchemuts (dank Kim :-)).
* Gebruik weinig stylingsproducten en zit niet teveel aan je haar.
* Gebruik een droogshampoo.

Happy hairday allemaal!

Share

5 thoughts on “Happy Hairday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *