Een personal trainer: decadent of noodzakelijk?

Personal training

Crunch, lunges en squats. Ik weet sinds vandaag precies hoe ze gaan (en hoeveel pijn ze doen). Vanmorgen was mijn allereerste sessie met personal trainer Kim. Een uur lang heb ik oefeningen gedaan voor mijn benen, armen en buik. Niet in de sportschool maar thuis bij mijn personal trainer. Is een personal trainer decadent? Nee. Noodzakelijk? Ja, wel voor mij!

Mentaal gezond en fysiek fit
De afgelopen maanden waren pittig. Het leven met een depressie is zwaar. Hoewel je aan de buitenkant vaak niets merkt, is er toch van alles aan de hand. De mentale hulp hielp. Ik koos ervoor om geen medicijnen te slikken. Om twee redenen. Ik was bang dat het ‘niets’ voelen zou blijven door de medicatie. Daarnaast was ik erg bang om (nog) meer aan te komen. Een jaar na de diagnose voel ik me mentaal stukken beter. Dat ‘voelt’ fijn. De kilo’s zijn er echter wel aangevlogen.

Ik ben er klaar mee: met het somber zijn, de strijd in mijn hoofd én de extra kilo’s. Ik heb behoefte aan lichamelijke inspanning en fysieke pijn. En dan zit er maar één ding op: sporten! Ok, das gemakkelijk te bedenken. Dan moet je het ook nog echt gaan doen. Ik kocht gewichtjes en een dumbbell. Vol goede moed maar de nieuw gekochte materialen bleven ongebruikt in de hoek liggen. De sportschool dan maar? Van het idee om daar tussen alle fitgirls en gespierde torso’s te moeten beginnen kreeg ik al hartkloppingen. Maar toch… als ik wil afvallen moet ik ook in beweging komen. Per toeval kwam ik terecht op de site van Kim, Boost Personal Training. Ik sliep er een nachtje over en besloot haar te mailen. Binnen een dag was een kennismakingsgesprek gepland.

Van fatgirl naar fitgirl
Klaar voor een gezonde geest en dito lichaam ben ik vandaag begonnen met de eerste stap, het daadwerkelijk sporten. Het wordt ongetwijfeld weer een zware strijd. Maar die ga ik altijd graag aan. Mijn doel: rust in mijn hoofd, een betere conditie, meer energie en een slanker lichaam. Volgend jaar wil ik graag weer fietsen op de racefiets. En dan draag je een fietspakje, die zitten nogal strak. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt is dat natuurlijk geen probleem, dan ben ik één bonk spier ;-).

Morgen kan ik vast niet meer lopen van de spierpijn, maar vandaag heb ik energie voor tien en ik voel me nu al een stuk lichter! Kom maar op met al die trainingen. De tweede stap? Nieuwe gewichtjes en een kettle bell bestellen. Die ik nu in huis heb zijn meer geschikt voor kleuters. De 1 kilo gewichtjes moeten 5 kilo zijn en de 2 kilo wegende kettle bell moet 8 kilo zijn. Beginnersfoutje :-).

Share

5 thoughts on “Een personal trainer: decadent of noodzakelijk?

  1. WHOEHOEW!!!!
    You go girl!!!! Spits is eraf!
    Je bent iig al een stuk lichter in je hoofd! Lekker knallen en eeeecht wel een brok spieren in t voorjaar!
    Keeeeei goed!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *