Een glimlach per post

CadeautjesWat is er leuker dan verrast te worden met een onverwacht en origineel cadeautje?! Iemand anders verrassen met een onverwacht en origineel cadeautje :-). Ik ben er een groot fan van! Onderstaand mijn top 5 van originele cadeautjes die je bij iemand kunt laten bezorgen.

Theeduif
Kies één van de unieke handgemaakte kaarten, selecteer een bijpassende thee, voeg je persoonlijke boodschap toe en zij verzenden je kaart. Je hebt een ruime keuze uit 13 verschillende theesoorten (allemaal glutenvrij). Per soort staat een uitgebreide beschrijving en een kaarttip. Het bestellen gaat heel gemakkelijk. Je kiest een kaart, maakt een keuze uit de soorten thee en schrijft een persoonlijke boodschap. Leuke bijkomstigheid: je hebt de mogelijkheid om een extra regel toe te voegen aan je adressticker. Enige nadeel is de extra stap in het betaalproces. Je moet het bedrag van tevoren zelf overmaken. De website van Theeduif kun je hier vinden.

Bloomon
Iedereen wordt toch blij van een mooie bos bloemen? Wat mij betreft een topcadeau om te geven, mits het een mooie bos is met bijzondere  bloemen. Liever geen strak gebonden boeketje. Bloomon biedt verrassende combinaties, hand gebonden boeketten vers van het land. Je kies geen soort bloemen maar de maat van het boeket: Small, Medium of Large. De bloemen worden vervolgens (iedere week, twee weken of vier weken) bezorgt op dinsdag of op donderdagavond. Ik heb mijn ouders een abonnement cadeau gegeven voor hun 45-jarig huwelijk. Een schot in de ‘roos’. Iedere twee weken krijg ik een foto toegestuurd met de bos van die week. Op zoek naar een origineel cadeau? Dan is Bloomon echt een aanrader!

Chocstar
De leukste chocolade cadeaus stel je zelf samen, aldus Chocstar. En daar ben ik het mee eens. Een tijdje geleden vond ik een heel leuk pakketje in de brievenbus. Een gouden envelop, een kaartje en een hele groot reep chocolade met verschillende ingrediënten. Superleuk! Er zijn verschillende manieren om je chocoladecadeau te kiezen, passend bij de gelegenheid. Mijn favoriete optie is zelf je eigen chococadeau samen te stellen. Je kiest het formaat (Belgische chocolade) en de basischocolade (wit, melk, puur of extra puur). Vervolgens ga je aan de slag met de extra ingrediënten. Uit de ruim 60 kies je er 5. Je kunt kiezen uit verschillende soorten noten, kruiden, fruit, snoep, koek, decoratie en schildjes. Als je klaar bent dan heb je de mogelijkheid om voor 0,50 cent extra een kaartje met persoonlijke boodschap toe te voegen. Op zoek naar een zoet cadeau? Bestel dan deze heerlijke Belgische chocolade op maat via Chocstar.

Taart in Pot
Making the world a sweeter place, bij sending a message in a cake. Bij Taart in pot kun je een taartje bestellen die je vervolgens laat bezorgen. Je hebt de keuze uit 6 verschillende taartjes: chocolade, marmer, vanille, noten, fruit & citroen. Nadat je een smaak hebt gekozen, selecteer je het gewenste formaat (370 of 580 gram). Je kunt je taartje vervolgens ‘kaal’ versturen of één of meerdere eetbare versieringen toevoegen. Er zijn drie gratis opties en een aantal betaalde (per item betaal je 1 euro). Vervolgens kun je ook kiezen voor een aantal niet eetbare opties zoals ballonnen en kaarsjes. Ook hier betaal je weer 1 euro per item. Voeg je nog een persoonlijke boodschap toe dan betaal wederom 1 euro. Ik kies voor het grote marmer taartje, twee gratis eetbare versieringen, kaartjes en een persoonlijke boodschap. Hier betaal ik 15,95 voor excl. verzendkosten à 2,95. De taartjes zit in een weckpot die je kunt hergebruiken. Op de site staan diverse tips hoe je dit kunt doen. Ook een taartje versturen via Taart in pot? Dat kan hier via de website.

Greetz ballon
Als je de 30 gepasseerd bent krijg je steeds meer kleine vriendjes en vriendinnetjes (lees: je vriendinnen baren kinderen). Ik ben voorstander van een duurzaam cadeau zoals een boekje. Maar inmiddels weet ik dat de iets jongere kinderen hier snel klaar mee zijn. Tijd voor een ander origineel cadeau waarmee ik als trotse tante Steef de sier kan maken. Omdat veel vriendinnen op afstand wonen vind ik het fijn dat het cadeau via de post verzonden kan worden. En hoe groter hoe beter. Een ballon via Greetz versturen is perfect! Je hebt ze in diverse soorten en maten. Ik kies bijna altijd voor de ballon van Woezel & Pip. De ballon wordt bezorgd in een hele grote doos en blijft een week of drie goed. De kleine ontvangers zijn blij, dus ik ook!

Jij nog een goeie tip die je wilt delen?

Share

2 thoughts on “Een glimlach per post

 1. Ja Steef het bivenstaande kan ik beamen. Niet met een glimlach maar met een stralende lach ontvangen we iedere 2 weken een prachtige bos bloemen via Bloomon van jou.
  Nu weer verrast met heerlijke bonbons door bezorger van TNT van vakantie vierende kinderen voor Moederdag.
  Wij groeiden op met de kreet:”Even Apeldoorn bellen” , tegenwoordig is het
  “Even digitaal bestellen”! Maar….je bent nooit te oud om te leren en gebruiken ook de digitale weg in ons dagelijks leven. Meestal niet om te kopen maar om alles weer te verkopen.
  Leuke blog weer.

 2. Oe! Top tips! Die thee en choco gaan zeker een keertje plaats vinden 🙂
  En die ballon is ook leuk voor de grote kinderen onder ons, hahahahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *