DIY: Dromenvanger

Dromenvanger

IK. HOUD. VAN. HOBBY’S: Schilderen, fotografie, lezen, pottenbakken, schrijven, breien, haken, naaien, koken, bakken, handlettering: ik vind bijna alles leuk. Een paar maanden geleden heb ik weer iets nieuws gevonden om de Crea Bea in mij te plezieren. Dromenvangers maken.

Zonder spullen kun je natuurlijk niet aan de slag, dus ik kocht groot in. Ringen bij Pipoos, katoenen draad in alle kleuren bij de Hema, veren en kralen bij de Tiger en fijn garen bij de Action. Ik kon aan de slag. Op en top ontspanning en na een paar uur heb je een dromenvanger klaar. Een leuk cadeau om weg te geven. Het patroon ziet er ingewikkeld uit, maar de uitvoering valt best mee. Oefening baart kunst. Hier vind je een uitgebreide beschrijving hoe je zelf een dromenvanger kunt maken.

De betekenis van een Dromenvanger
De Ojibweg (Indianenvolk uit Noord-Amerika) geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

Share

One thought on “DIY: Dromenvanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *