De Food Bucket List Tag

food bucket list
Volgens mij heb ik het al vaker gezegd, ik ben groot fan van de blog ‘Uit Pauline’s Keuken’. Supermakkelijke en lekkere recepten. Eind december bedacht ze iets nieuws: de Food Bucket List Tag. Dingen die je op je lijstje hebt staan maar die er nooit van komen. Als soort van stok achter de deur. Nu geloof ik niet in lijstjes maar dit lijkt me toch heel leuk! Dus hier komen de 10 vragen die Pauline heeft bedacht, maar dan met mijn antwoorden.

 1. In welk restaurant wil je graag eten?
  Eigenlijk ga ik altijd naar dezelfde restaurants, gewoon omdat ik dan zeker weet dat het lekker smaakt: de Veiling, Vintage, Kloek, het Gegeven Paard of lunch bij De Rechtbank. Maar nu is er een nieuw restaurant in Utrecht: WT Urban Café Kitchen. In de watertoren bij Rotsoord is een heel bijzonder restaurant gemaakt. Op de tiende verdieping heb je panoramisch uitzicht over Utrecht. Daar wil ik heel graag eten!
 2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
  Ik probeer nu al zoveel mogelijk vanaf scratch te maken, voor mij geen pakjes meer. Met currypasta is me dat helaas nog niet gelukt. Inmiddels heb ik meerdere recepten gevonden dus dat ga ik dit jaar zelf maken. Wie komt proeven? Oja, en ik wil heel graag een ei kunnen pocheren. Al mijn pogingen zijn tot op heden mislukt.
 3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
  Dat is een lastige vraag! Verse truffel? Maar dat is geen gerecht. Iemand een suggestie?
 4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
  Een stoomoven! Past nu helaas niet. Maar eigenlijk is mijn aller-, aller-, allerliefste wens net vervuld: De Kitchenaid. En ik kan je vertellen, ik ben nog steeds iedere keer euforisch als ik hem gebruik. En dat doe ik dan ook het liefste iedere dag!
 5. Wat is je ultieme foodie wens?
  Misschien niet helemaal een foodie wens… maar dit wil ik: Ik wil een Gin Tonic tour doen in Utrecht. Te beginnen bij het Gegeven Paard, door naar Vintage en vervolgens naar Stan & Co. We sluiten af bij Speck bar & grill met de laatste (paar) Gin Tonic(s) en een steak!
 6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
  Vanwege mijn ‘dieet’ eet ik weinig pasta. Dus nu wil ik wel pasta of risotto eten in Italië. Maar tapas in Spanje is ook prima! Of port drinken in Porto (ook niet echt een gerecht maar who cares ;-)).
 7. Wat wil je leren eten?
  Niets! Volgens mij lust ik bijna alles ook al vind ik niet alles even lekker.
 8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
  Voor Yvette van Boven! Liever dan nog iets bakken voor Yvette of nog liever iets bakken met Yvette! Hoe leuk zou dat zijn.
 9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
  Ik ben niet zo goed met vlees. Het is vaak te droog of net niet helemaal medium. Een kippetje braden lukt wel net als een stoofpot. Maar biefstuk bakken kan beter. Misschien gewoon bij mijn vader in de leer ;-), die bakt ze als de beste!
 10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
  Dat zijn er zoveel. Ik ben er alleen niet zo goed in. Maar als ik het zou proberen dan zou het een detox zijn of een maand suikervrij.
Share

One thought on “De Food Bucket List Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *