Balans en ontspanning: makkelijker gezegd dan gedaan

WolkenBij drukte verval ik gemakkelijk in oude gewoonten. Wie niet? Ik laat mezelf meeslepen in de waan van alledag en vergeet te ontspannen. Oftewel, ik werk teveel en aan het einde van de dag ben ik zo moe dat ik alleen nog maar op de bank wil liggen. En daar gaat het mis, want voor je het weet heb je het gevoel alleen maar met werk bezig te zijn. Gelukkig ben ik me er bewust van, één van de belangrijkste stappen. Het afgelopen jaar heb ik best veel geleerd. Het is weer tijd om even pas op de plaats te maken. Mindfulness helpt. Voor mij is mindfulness bewustzijn. Klinkt logisch maar sta jij weleens stil bij dagelijkse dingen die heel normaal lijken?

  1. Ik ben me bewust van mijn omgeving. Wolken hebben altijd een grote aantrekkingskracht op me. Blauwe lucht of niet, ze zijn altijd mooi! Welgevormd, dreigend, grauw, wit.. maakt niet uit. Ze zijn bijzonder.
  2. Geluk zit in de kleine dingen. Ik heb niet zoveel nodig om even stil te staan bij een klein beetje geluk. Een schoon en fris opgemaakt bed, een lege vaatwasser, het perfecte kopje latte macchiato, bomen op hun groenst, een reactie op mijn blog, een mooie bos bloemen, wind mee op de fiets, een onbekende die goedemorgen zegt. Zolang je je er maar bewust van bent. En met een klein beetje geluk kun je er de hele dag beter tegen.
  3. Een goede nachtrust. Klinkt heel normaal, maar voor mij niet. Al ruim 2 jaar ben ik een slechte slaper. Er zijn weken waarin ik het met 2 uur slaap per nacht moet doen. Hopeloos. Maar gelukkig gaat het iedere dag iets beter. Als er een nacht tussenzit waarin ik minimaal 6 tot 7 uur doorslaap, is dat echt een megacadeau.

Kijk vandaag eens omhoog, naar al die prachtige wolken. Gratis en voor niets!

Share

One thought on “Balans en ontspanning: makkelijker gezegd dan gedaan

  1. dat is mooi geschreven! ook kleurrijke bloemen, de zee en een mooi uitzicht voeg ik er graag aan toe!net terug van een fijne dag in Gumusluk. Bewust geweest van een ontspannen vrije dag.
    Morgen weer aan het werk allemaal..een fijne zondagavond Steef!
    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *