Alles om jullie heen is er nog

Alles_om_jullie_heen_is_er_nog

Op 12 mei 2010 komen de ouders van Marieke Poelmann om het leven bij de vliegramp in Tripoli. Ze waren na een vakantie in Zuid-Afrika onderweg naar huis. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en belandt als beginnend journalist plotseling aan de verkeerde kant van het nieuws. Wat er dan op haar afkomt is overweldigend: familierechercheurs, slachtofferhulp, banken en verzekeraars bevolken de stoep van haar ouderlijk huis. 

Het verhaal van Marieke kwam ik de afgelopen weken regelmatig tegen. In verschillende bladen en op TV. Afgelopen week bestelde ik het boek bij bol.com. Een hele goeie beslissing! Wat een aangrijpend verhaal. Niet alleen het verlies van haar ouders en alles wat erbij komt kijken, in het boek is ze ook heel open over de familiebanden. Bladzijde na bladzijde word je opgeslokt door het verhaal. Herkenning hoe het kan gaan binnen families en hoe vriendschappen onder druk komen te staan bij een tragische gebeurtenis. Je voelt het verdriet, de woede en de onmacht.

Wat mij betreft krijgt dit boek een hele dikke tien! Ik hoop dat Marieke blijft schrijven, want dat kan ze. Hopelijk volgende keer iets wat niet autobiografisch is. Alhoewel ik best nieuwsgierig ben hoe zo’n ingrijpende gebeurtenis jaren later nog van invloed is op je leven.

 

Share

One thought on “Alles om jullie heen is er nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *