100% Londen

Typisch-Londen
Pinksterweekend+Londen+Guus Meeuwis = de perfecte combinatie! En drie keer raden… Die perfecte combinatie was mijn weekend. Niet alleen, maar in gezellig gezelschap (Yes, queen A. en JayZ, ik heb het over jullie :-)). De netto tijd die we in Londen konden besteden was 48 uur. Lang genoeg om van alles te doen en te zien. Wij gingen voor de typische toeristische highlights. Ga je zelf een paar dagen naar Londen, dan zijn dit mijn tips:

  • Hop on hop off: Geen betere manier om de stad te zien dan in een hop on hop off bus. Het loont om dit van tevoren te regelen in Nederland. Wij boekten The Original Tour en kregen de tweede 24e uur gratis, en voor slechts 4 pond pp boekten we ook de derde dag bij. Vijf verschillende routes die je de stad laten zien, en als bonus ook nog een boottocht over de Theems. IMG_6057 IMG_6239
  • Voor 2 pond koop je een Oyster Card. Hiermee krijg je een flinke korting op de bus, trein en de metro. Je kunt de kaart heel eenvoudig bij- en opladen. Wij hebben hem gebruikt voor de metro. Met kleuren worden de verschillende lijnen aangegeven en iedere paar minuten vertrekt de metro. Print thuis vast een kaartje zodat je overal kunt zien welke lijn je het beste kunt nemen en waar je moet overstappen.
  • De indrukwekkende Royal Albert Hall is een bezoek waard. Wij gingen voor Guus Meeuwis. Wat een akoestiek, wat een uitstraling en wat een sfeer! Echt een aanrader.
  • Fish & Chips is typisch Engels. Maar veel lekkerder, verfijnder (en iets duurder) is restaurant Moro. Bekend van de kookboeken. Fantastisch eten!
  • De Londen Eye. Erg toeristisch, maar wel met een prachtig uitzicht over de hele stad. Koop thuis vast een kaartje en kies voor de fast lane. Je vermijdt hiermee een gemiddelde wachttijd van ruim een uur.
  • Kies voor het Qbic hotel. Hip, schoon en chic! Luxe en design zorgen voor fijn comfort. Echt een absolute aanrader!
  • Shoppen kan dagenlang. Als je weinig tijd hebt, moet je keuzes maken. Wij kozen voor Harrods: Meubels, eten, cosmetica, kleding, noem maar op! Vooral de overdaad aan luxe merken is opvallend: Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Louis Vitton. Alles is er te vinden en onder handbereik. Ook weleens fijn om een Chaneltas te mogen vasthouden.
  • Neem een taxi. De Engels black cab is vrij als het lichtje brandt. Je houdt hem aan door je hand op te steken.

Londen is veels te groot om er slechts 48 uur door te brengen. Ik ga zeker nog een keer terug om alle andere hoogtepunten te bezoeken. Tips zijn altijd welkom!

 

Share

One thought on “100% Londen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *